dryga men underbara dagar

Otroligt skönt att vakna upp i Ludvika idag. Att vakna upp i sin säng må vara ett av det bästa man kan göra.
Har i alla fall läst det jag ska läsa nu, typ. Har egentligen ett häfte på 77 sidor också men det ska jag bara skumma mig igenom, för jag förstår verkligen inte ett skit av vad som skrivs. Vissa personer kan inte skriva riktigt, helt enkelt. Och ja, jag skyller ifrån mig.
På eftermiddagen blev det träning och hem igen för att träffa på moster och mat, dusch och sånt där. Haha.

Imorgon är det dags för bilfärd igen. Ska till Köping och plugga ihop med gruppen. Det kommer bli intressant då jag verkligen inte förstår någonting av vad jag läst. Men det brukar kunna lossna när man diskuterar, så får hoppas på det. Efter skolan blir det kanske att åka och se på lägenhet, sen blir det hem till syster för att träffa den fina kreationen igen.

Aja. Här kommer en bild på en snok som gjorde oss sällskap senast i Västerås när vi åt vid hamnen.


Sen världens bästa Con.


skulle ha postats igår..

Det händer så otroligt mycket alltså. Det är grejer hela tiden nu och det är fruktansvärt kul och stressande.
De två dagarna i Karlstad har varit väldigt givande. Träffat en massa nytt folk, sett nya lokaler, utvecklats, skrattat och slösat otroligt mycket pengar. Första dagen öser dem en med information, som alltid, och helt slut i huvudet blir man efter man kört 2,5h timme innan allt. Är bra glad över att jag fann "klassen" innan allting drog igång.
Sen efter skolan slutat vid 16, var det dags att hitta till hotellet och checka in. Där det visade sig att nästa hela "klassen" valt samma hotell. Så det blev middag nere på stan på Harrys och sen hem igen för att varva och sooova. Sen upp dagen efter vid 6 och hotellfrukost (en värdelös sådan..) Sen vid åtta stod man vid Universitetet igen för att få en hel förmiddag fakta om "skolans styrning". Efter maten blev det praktikprat från VFU och sedan en föreläsning.
Dagen slutade strax efter 16 och då var det bara att ta kära BYO hem till det vackra Ludvika igen.

Det känns ganska otroligt att man åkt till en helt ny stad själv utan att veta vad som ska hända för att sedan bokat ett hotellrum själv för att bo där. Det känns som växer som person hela tiden. Man skapar nya relationer, och det känns verkligen bra. Jag skulle aldrig någonsin har gjort det här för 1-2 år sedan.
Men nu får man också veta hur olika alla personer är. Nästan alla har t.ex. stadiga förhållanden, sambos, barn, arbetat några år osv. Det känns som man stått och velat alldeles för länge och brytt sig alldeles för mycket om vad andra tycker och tänker när man fått höra om vad andra gör eller har gjort. Men det är väll nu man ska utvecklas på riktigt. Jag är ju sen i min egna utveckling. Så det här är positivt.
Fått tag på en lägenhet också verkar det som. Kanske får en visning när jag åker ner till Köping på torsdag och kanske fredagen. Har en jäkla massa läsande att göra och det tar jag tag imorgon efter en rejäl tupplur.

Tog ett kort på hotellet som hade en pool faktiskt, men alldeles för kallt för att doppa fötterna i.


så det börjar nu alltså

Var en rolig och underhållande fest igår med charader och grejer. Klädde ut mig till Zorro i 3 långa minuter, sen räckte det ansåg jag. Sen krogen var som en död makrill, riktig tråkig alltså. Men fick träffa AL i alla fall och sånt är ju alltid händelserikt på något sätt. Sen sovs det i Smb för att sedan bli upphämtad dagen efter av pappa. Väl hemma insåg jag att jag måste boka ett hotellrum så jag har någonstans att ta vägen när jag åker till Karlstad imorgon. Så jag fann mig ett Best Western hotell efter vägen till skolan så det blev kanon. Men riktigt jäkla dyrt, 800spänn. Men frukost och bredband ingår, så ja. Det får väll vara värt det istället för att bila emellan Karlstad och Ludvika två dagar. Så tänk på mig imorgon när jag utforskar en hel stad alldeles "ensam". Sen sova för första gången själv borta så där. Ja, herregud.
I alla fall, så drog jag och föräldrarna till Borlänge för att inhandla saker och ting. Och visst kunde jag inte hålla mig borta den här gången heller.. Har nu införskaffat mig fyra armband, en tröja, hårspännen och ett halsband. Vilket jag ansåg behövdes. Tröjor behövs alltid, I guess.
Från att vara en person som aldrig inhandlar tröjor har jag skaffat mig 10 nya tröjor på mindre än en månad. Grattis.

Kan verkligen inte förstå att jag ska gå upp halv sex imorgon och köra i 3h för att få information från skolan mellan 10-16. Det känns otroligt galet. Sen upp dagen efter och ha en skoldag mellan 8,30-16. Sjukt.
Fick även ett mejl om en lägenhet idag. En riktigt jäkla bra lägenhet, dock inflyttning tidigast 1 november. Vilket är för sent, men kanske kanske. Fick en nummer jag skulle ringa för att boka visning. Spännande hur som helst.

Nu fina saker att somna till.

fredag 26 augusti - sista värmen

Och där blev saker och ting lättare.
Får CSN-pengarna på måndag. OH YES!
Imorgon blir det Västerås, säga hejdå till miljöbilen och säga hej till BYO igen. Sedan på kvällen blir det troligtvis maskeradfest. Får se hur det blir.
Skrev ut 77 sidor om EU-länders utbildningssamhörighet. Jag tröttnade efter 7 sidor, alldeles för mycket länder och siffror. Så imorgon får jag börja om från början igen. Hur ska detta gå. Men första terminen är värst får då handlar allting mest om historia och shit.
Sen så ringde en fastighetsförmedling från Köping när jag stod på crosstrainern och frågade om jag var intresserad av lägenhet och det var jag så klart. Så de skulle skicka hem en intresseanmälan som jag lär fylla i. Så det är ganska intressant och bra.
Var även till sjukgymnasten, som hade glömt mig, och även det gick bra. Hon är trevlig och otroligt lik min gamla barndomsvän.

Nu Grey's sen sova för imorgon vaknar man av den förbannade Finnmarksturen.. i år igen.
Och sjukt nervös inför svaret från min lärare och läkare.



det här med BYO, Köping, Västerås

Nu börjar det verkligen röra på sig på många ställen.

Var som sagt till skolan igår (onsdag) på en träff med klassen och alla lärarstudenter runt om i Sverige. Det var ett videosamtal från Karlstad så alla elever från alla lärocentra var med på. Så nu har man sett vilka man ska "studera" tillsammans med. Så nu har alla hört min röst, pinsamt. Men bra. Rektorn över Karlstad universitet kommenterade att jag kom från Ludvika, lite roligt kanske.
Klassen är liten och en skön grupp av tjejer. Så det blir nog bra.
Dock har det redan kört ihop sig med schemat. Har första redovisningen måndagen 5 september, samma dag som jag ska till Falun. Så ja. Ett problem som lär lösas snarast.
Nästa möten är på måndag och tisdag borta i Karlstad. Sen grupparbete ons-fre, sen redovisning månd.
Så det är många fler träffar än vad jag och en annan trott. Så nu söker jag boende som attan i både Västerås och Köping, och lär flytta ner snarast möjligt. Så ge mig en lägenhet nu! Sökt typ 15st idag, någon borde väll vilja ha mig (A).

Annars en galen grej.
När vi, jag och syster, kom tillbaka från Köping så stannade vid bankomaten i Västerås började plötsligt ryka från motorhuven. Läskigt värre eftersom man som tjej tror att saker och ting ska börja brinna och explodera. Men det gjorde det inte. Så väll framme vid lägenheten så fyllde jag på kylarvätska och inget rann under bilen så förhoppningsvis så skulle det inte vara några problem. Men när jag brummar iväg och kör på, och ja jag kanske kör lite för fort och kanske pressar bilen ibland, MEN! Det gick åt helvete i alla fall. Efter halva vägen mellan Västerås och Fagersta så blinkar lampan att STANNA BILEN OMGÅENDE! Dra åt helvete sa jag och stannade bilen och ringde bärgningshjälp. Tack pappa som betalar så att de tar bilen och att man får en hyrbil att köra hem med.
Men jag tycker inte om att kallprata med snygga karlar i bärgningsbil och känna sig assliten och asförbannad. Men det gick, men vill aldrig göra om det.
Så jag fick mig en Renault Megan och köra hem med. En miljöbil, en tråkig en. Men ändå kul att köra en ny bil, vilket jag längtat efter som attan.

Och idag ringde pappa Volvo i Västerås och de sa åt honom att tacka "tösen" att hon skött bilen exemplariskt när detta hände. Eftersom det var en enkelt fel men det kunde varit värre om jag haft bilen igång osv. Så man kanske ska studera om till bilmekaniker.. not.

I alla fall, det är väll allt som hänt. Jobbig vecka framför mig bara, men det gäller att komma igång. Och jag behöver verkligen CSN-pengarna NU!


Brev från Landstinget Dalarna, sedan nya breddgrader!

Har äntligen fått en tid på kirurgmottagningen i Falun!
5 september, 13,40. ÄNTLIGEN.
Så då blir det möte, än en gång. Men denna gången blir det förhoppningsvis finare besked.
Och ja. Inga stora förhoppningar får man ha.
Men en tid, ett möte och Tor.
Det går tamefan framåt i alla fall och jag gladaste tjejen i världen idag.

Snart tar jag kära BYO och styr mot vackrare breddgrader och får återigen se världens finaste syster.


prickiga gummistövlar

Älskar att somna full, ligga vaken full, vakna full, gå runt full. Det har varit en fruktansvärd natt, återigen.
Måste byta vin. Måste verkligen byta vin. Spyvinet ger mig bara skit.

Men ja. Har en busyweek framför mig och är så fruktansvärt nervös inför skolan så jag vill hoppa av. Har fått hem första boken i alla fall och har precis köpt mig den andra för 230kr. Jag har just nu 800kr kvar, och vet faktiskt inte hur jag ska råd att köpa böcker för 2000kr. Jag är dålig på matte, men det här går faktiskt inte jämt ut. Kurslitteratur är pissdyrt. Är glad att jag fortfarande bor hemma så jag kan lägga pengarna på litteraturen istället för hyran. Men samtidigt så vill jag flytta nu, nu, nu, nu. Ibland står man tamefan inte ut. Eller det gör jag sällan nu mer.

I alla fall. Imorgon är det på ett monsterpass igen, träffa PL och lämna in pappret till arbetsförmedlingen och bli utskriven därifrån. Hallelujamoment!

Raul Meireles
Mer än bara glassig och mumsig.
Nästintill perfekt.


MOOOOOONSTER..

Första boken har anlänt till mina ägor. Juridik för pedagoger, den kostade mig 95kr och kanske kan det vara en början på en framtid. Who the hell knows.
Annars ser jag på lägenheter överallt. Jag vill flytta nu och mitt tålamod har nog faktiskt aldrig varit såhär dåligt. Imorgon vill jag flytta inte i Oktober eller November. Men förhoppningsvis blir nystarten på riktigt 2012. Ut med det gamla in med det nya, så att säga.

Jag har kommit in på träningen rejält den här veckan och MONSTERpassen (;P) har verkligen avvecklats, fyra blev det totalt. Precis som jag ville.
Och visst är jag fruktansvärt nervös inför nästa vecka. Men det känns spännande och roligt på samma gång.
På måndag blir det P-L.
Tisdag och onsdag = Västerås + Köping
Torsdag - Oplanerat
Fredag - Sjukgymnasten.
Så mycket och inget att se framemot kan man säga.

Lär kolla upp massor av fler böcker, det är väll typ 19st kvar att finna billigt. JIHA!
Imorgon är det förbannat mycket fotboll och förbannat mycket vin som ska hända.

inte ok.

DYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYRT!!!!! med böcker.

we keep holding on

Måndagen lider mot slutet och jag har orsakat två migränanfall idag på mig själv. Så nu ligger jag nerdäckad i sängen och lyssnar på chill-musik. Det har varit en bra måndag om man bortser från just detta då.
Började dagen med en rejäl träningsrunda. Jag svettades bort halva mig själv, så det blev ett riktigt lyckat pass med andra ord. Fick även träffa på min gymvännina, det kan ju vara roligt det också.

Fick mejl från skolan idag. Där det visade sig att de flyttat min utbildning från Arboga till Köping. Vilket är positivt. För nu ligger den alltså närmare Västerås. Så mindre åkväg och ännu en större anledning att skaffa eget i Västerås. Kan inte den där operationen snart bara bli gjord. Låg och tänkte på den hela natten inatt för jag kunde inte somna. Och varenda gång blir jag så förbannad så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Så det kan vara en anledning till varför det gick så bra på gymmet som det gjorde. Inte hade jag tappat så fasligt mycket muskler heller. Det var magen som var kämpigast om man bortser från konditionen. Men jag klarade det. Och jag är mycket stolt nu så här i efterhand. Får försöka hålla i det här nu.
Var även upp till biblioteket för att skaffa mig en pin-kod så jag kan logga in på deras hemsida själv. Riktigt bra.

Vill faktiskt att allting bara ska komma igång nu. Väldigt träligt att bara sitta och vänta in datum och tid.
Men snart så sätts det igång, och då önskar man att man hade mer tid. Ironiskt nog.

Fotboll - vad skulle jag göra utan det?

Vaknade upp med världens leende i morse, låter väldigt klyschigt men så var det. Jag visste att idag skulle jag bli bjuden på min 1000 dejt med världens finaste och underbaraste man, Zlatan.
Ikväll spelar Malmö - Milan träningsmatch i Malmö, och Zlatan spelar.
Hur underbart är inte det liksom? Det är mer är perfekt. Det är ultimat.
Sen vid 22-tiden är det dags för första mötet i supercupfinalen mellan Barcelona och Real Madrid. Vilken söndag!
Och jag ska käka sista pizzan och det kan ju inte bli till en bättre underhållning.
Har jag berättat att det här är nog min bästa söndag i år, om inte, så vet ni det nu.

Fotboll är mer än fotboll. Det är passion.
Det är oförklarligt.


one evening

Jag fick mig min alkohol igår. Inte i överdrivna mängder men ändå. Kroppen behövde det.
Kvällen och natten spenderades i Söderbäke med prat, dricka, spel och en film. Riktigt fint. Kom hem vid tre-tiden så det blev en däckning i sängen. Så som det ska vara.

hm..

Jag hatar mig själv för att vilja festa.
Jag hatar att alla har dragit som jag kan festa med.
Jag hatar att mina pengar försvinner bort.
Och jag hatar att jag vill festa, igen.

det förändras

Bloggandet har fått vänta av många anledningar, dels för att jag faktiskt inte haft tid, bredbandet brann upp, fått panik över vad jag skriver. Men nu så ska väll även jag kunna hamna på banan igen.

Har varit panikartat här efter åskan gick igår eftersom bredbandet följde med åskan. Det brann alltså upp. Så bror åkte idag till Borlänge för införskaffa ett nytt. Så nu är det trådlösa igång igen. Underbart.
Idag var jag, mor, moster till Västerås och IKEA för att återigen få återuppleva att jag lever ett fattigt liv. Men i alla fall, fick träffa världens bästa syster, Con och Elias. Vilket räckte bra bara det. Fick i oss lite Max-mat också, fan så gott. Kommer bli riktigt fet i Västerås när jag flyttar dit. I källaren upptäcktes en soffa som jag förhoppningsvis kan sno åt mig till min lägenhet sen. En svart skinnsoffa, riktigt jäkla fin var den. Får hoppas.
Annars har dagarna gått åt till att träffa vänner som haft tid att träffas och sagt adjö till dem. Sen även kolla upp massor från skolan. Det är mycket med det nu. Många grejer som ska laddas ner och registreras. Har även förstått att det "bara" är 12 dagar kvar till första dagen i skolan. Herrejösses. Och nästa vecka hade jag tänkt att återuppta träningen igen. Det är dags att komma på banan igen. Mycket som händer och sker nu, och allting är förhoppningsvis bara positivt. Hade varit fint att vara miljonär så jag kunde skaffa mig det jag egentligen behöver..

Mitt humör har pendlat genom hat, irritation, ilska och aggressivitet. Jag börjar verkligen trotsa mig ut härifrån. Och när möjligheten kommer så vill jag bort. I september är det dags att ringa Falun och skynda på dem också. Så det händer mycket till hösten. Riktigt spännande och kul ska det bli.

Har i dessa dagar inhandlat mig 6st nya tröjor. Tröjor som jag annars brukar ha otroligt svårt att köpa. Men nu blev det i alla fall 1 vit, 1 svart, 1 röd/svart randig, 1 gul, 2 bruna. Riktigt bra!

Nu blir det att lugna ner sig lite för att imorgon kolla upp lånekort till biblioteket och andra massa saker som jag egentligen inte brukar kolla upp.

Shit, det nya livet är på väg.

vårdat hår - skägg

Fick en låt skickad till mig, Use somebody - Kings of leon, och nu lär jag göra ett inlägg om skäggväxt.
Jag älskar manlighet. Manlighet är skägg. Skägg är manligt.
Skillnaden är håret i ansiktet.

 

 

 

 


victorious

Jag har alltid tyckt om The Perishers, men nu älskar jag dem. De är så gudomligt bra. Svenska grabbar liksom. Vem visste att de kunde mer än att dricka öl? Sjunga och texter är de förbannat bra på.
Jag rekommenderar alla låtar de gjort. Lyssna och njut.

Har haft dagar där det hänt grejer på ändå. Varit till sjukan med mamma, inte jag den här gången, i måndags så hon fick ta tester och röntgas. I tisdags blev det tårta och lite småfirande av mamma och pappa igen. För att sedan på kvällen hämta hem den "underbara" moppen. Moppen som numera infinner sig i garaget ifall ni skulle vilja ha en ostartbar moped. Idag for vi, jag och mamma, till Söderbärke för att hälsa på kusin och moster.
Det ha varit fina dagar. Men allt jag går och tänker på är att jag vill ha en egen lägenhet. Vill verkligen. Men det gäller att ha tålamod, spara pengar, invänta operation. Invänta rätt tillfälle helt enkelt. Jag vill till Västerås för det är nära, men jag vill bosätta mig i Göteborg och älskar Ludvikas natur. Men det ordnar sig än är jag bara 20 och jag hinner fortfarande med misstag och erövringar.

Sen lär väll även jag kommentera Zlatans nya frisyr, och ja.. han bor i Italien så det funkar.
Jag älskar honom inte hans frisyr. Och när fotbollsmatchen mellan Sverige och Finland kommer på tal kan jag inget annat än le. Vilket moment. Fantastiskt.
För en stund sedan vann Malmö FF mot Rangers efter ett riktigt drama. Helt underbart att ett allsvenskt lag har kommit så långt i Champions League kvalet. Nu är det dags för playoff och vi hoppas på en bra lottning på fredag.

Men The Perishers.

det går framåt på alla plan

Det händer verkligen massor när jag är full i goda vänners lag. När jag vaknar dagen efter snurrar alltid mitt huvud fortfarande och bearbetningen av gårdagen lär göras. Det var en sån otroligt galen, otippad och underbar fest i lördags. Och jag fick verkligen betala för det på söndagen. Har Aldrig varit så bakfull så länge. Jag åt min första måltid (en pirog) vid åtta på kvällen, galet. Matlagning på tv'n framkallade spyor. Jag undrar vad som hände igår egentligen.
Men det var värt det. Att jag var lite småbakis på måndagen också gör inget, för det händer ändå så sällan.
Det var lyckat i alla fall. Och tack Gud för att jag vaknade upp hemma.

Dagarna glider iväg allt mer och sommaren lider mer mot höst. Det är sorgligt. Sommaren är alldeles för kort. De flesta människorna mår allra bästa på sommaren/våren så varför inte alltid köra dessa två årstider. Varför skapade Gud vintern? Obegripligt.

Inser allt mer att jag snart lär besöka bibliotek och införskaffa block. Jag ska snart börja min utbildning. En fyraårig utbildning till att bli grundskolelärare. Jag tvivlar än, men inte lika mycket som jag har gjort. Ser fram emot en annorlunda vardag, nya bekantskaper, nya områden, ny inspiration. Det kan bli bra om man lägger manken till. Så det lär jag göra. Tänker även försöka sätta igång träningen, igen. Har legat på latsidan hela sommaren, och varför börja nu när jag saknar motivation. Så simning och gymmet ska få besök igen i september. Hoppas de har saknat mig lika mycket som jag saknat dem (?).

Blev berättigad CSN-bidrag idag. Allting fungerade som jag ville. Och första utbetalningen blir i september. Känns otroligt bra att det ordnade sig med det. Kollade även upp väntetiderna på avdelning 11 i Falun. Men inget nytt stod. Så det gäller att fortsätta vänta, otåligt nog. Har stått i kö i nu 2 månader och 1 dag, fast det egentligen är 1 år och sju/åtta månader.

Bekände även min kär-lek, kärlek, till karln idag.